غذا جزء ضروری زندگی ماست. ما بهش نیاز داریم تا زنده بمونیم، انرژی بگیریم و رشد کنیم.

غذا جزء ضروری زندگی ماست. ما بهش نیاز داریم تا زنده بمونیم، انرژی بگیریم و رشد کنیم. بیشتر آدمها میخوان بدونن کدام ماده غذایی و چه مقدار از اون رو در رژیم غذاییشون بگنجونن تا سلامتی و تناسب اندامشون رو حفظ کنن. یه رژیم غذایی متعادل شامل میوه ها، سبزیجات، پروتئین، غلات سبوس دار و لبنیات میشه که برای حفظ سلامت عمومی هر فردی لازمن.

چی باید بخوریم؟

سوالی که پیش میاد اینه که چه ماده غذایی باید مصرف کنیم و چه مقدار؟ “بشقاب من” یک مفهوم خاصه که پزشکان سراسر جهان، این بشقاب رو به چهار قسمت تقسیم کرده و هر کدام از این بخش ها رو به غلات سبوس دار، سبزیجات، میوه ها و پروتئین اختصاص داده اند. پس اگه شما درست بهش نگاه کنین، نصف این بشقاب باید با میوه و سبزیجات پر بشه و یک چهارمش با غلات سبوس داری مثل گندم یا جو و یک چهارم دیگه اش هم با پروتئین بدون چربی (مثل سویا، سفیده تخم مرغ، بوقلمون و مرغ) و البته لبنیات رو هم باید به این چهار بخش اضافه کرد.

سبزیجات رو فراموش نکنین!

در این مفهوم خاص، سبزیجات وزن بیشتری دارن. سبزیجات سرشار از مواد مغذی مثل پتاسیم، فیبر، اسیدفولیک و ویتامین های مثل A ، E و C هستن. مصرف کافی سبزیجات به حفظ سطح کلسترول خون، فشار خون کمک کرده و باعث تشکیل گلبول های قرمز در بدن میشه. در بلند مدت هم میتونه به پیشگیری از سکته مغزی، سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی کمک کنه.

جزء مهم بعدی پروتئینه

این بخش بنیادی هر سلول بدن ماست، و نقش مهمی در ساخت و ترمیم بافت ها بازی میکنه. علاوه بر این، پروتئین برای تشکیل آنزیم ها، هورمون ها، استخوان ها، ماهیچه ها، غضروف ها، پوست و خون لازمه. پروتئین در آجیل، دانه ها، حبوباتی مثل انواع جوانه ، غذاهای دریایی، گوشت، مرغ و سویا پیدا میشه.

جزء مهم دیگه ی این بشقاب غلات سبوس دار است

غلات سبوس دار منبع عالی فیبرها، ویتامین B ، اسید فولیک و مواد معدنی مثل آهن، منیزیم است. مصرف کافی این غلات تا حد زیادی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کمک میکنه. فیبر موجود در غلات سبوس دار به کنترل سطح قند خون کمک کرده و در مقایسه با غلات تصفیه شده، ارزش غذایی بالایی داره.

cdf_1441613936

جزء چهارم این بشقاب میوه ها هستن

میوه رو به آبمیوه ترجیح بدین، چون آبمیوه ها قند بالایی دارن. اگه آبمیوه دوست دارین، اسموتی ها میتونن جایگزینی عالی باشن. میوه ها حاوی ویتامین C ، A بوده و مواد معدنی زیادی دارن. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، فیبر و اسیدفولیک هستن. مصرف منظم میوه میتونه به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کرده و پتاسیم موجود در میوه ها میتونه خطر سنگ کلیه و پوکی استخوان رو کاهش بده. حتما مرکبات و انواع توت رو امتحان کنین.

مصرف روزانه لبنیات

در این بشقاب جزء دیگه ای هم وجود داره به نام لبنیات. لبنیات سرشار از کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین، ویتامین A ، B12 ، C ، زینک، اسیدفولیک، ریبوفلاوین و ید هستن. این مواد برای حفظ سلامتی استخوان ها، دندان ها، پوست، بهبود عملکرد عضلات، تولید انرژی، بهبود بینایی و سیستم ایمنی، تولید سلول های سالم و بافت های همبند و بهبود سوخت و ساز لازمن. این مفهوم خاص به این هم اهمیت میده که مصرف شیر پر چرب رو به شیر کم چرب و برعکس تغییر بدیم.
کلید سلامتی اینه که وعده های غذایی کوچک و کافی باشن، سه وعده غذایی اصلی منظم و دو میان وعده سالم به نظر ایده آل میان. باید سعی کنین که آب رو به نوشیدنی های گاز دار و شیرین و آبمیوه ها ترجیح بدین. روغن ها، چربی ها، شکر و نمک هم باید در حد اعتدال مصرف بشه. تعادل بین رژیم غذایی و ورزش رو فراموش نکنین. این دو بهم وابسته هستن و فقدان یکی نمیتونه باعث تناسب اندام و سلامتی بشه. پس مطمئن شین که حداقل ۳۰ دقیقه از روز رو ورزش میکنین.

منبع: نوین زی

Tweet پنج جز ماده غذایی که باید بخشی از رژیم غذایی روزانه ی شما باشند - تصویر 2
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه