طی دو مطالعه جدید، استفاده از روغن زیتون در سالادتون با کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی میتونه زندگیتون رو نجات بده.

طی دو مطالعه جدید، استفاده از روغن زیتون در سالادتون با کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی میتونه زندگیتون رو نجات بده.

روغنی که از حملات قلبی جلوگیری می‌کند

در مطالعه اول که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شد، محققان دریافتند که ترکیبی از چربی های اشباع نشده، مانند آنهایی که در روغن زیتون یافت می‌شود با سبزیجات غنی از نیترات (مثل اسفناج) در برابر فشار خون بالا، عامل خطرزای سکته مغزی و خطر بزرگ برای حمله قلبی مقاومت میکنند.
در مطالعه دیگر که در کنفرانس بین المللی ۲۰۱۴ جامعه قفسه سینه آمریکا ارائه شده، گزارش شده است که روغن زیتون نیز ممکن است با اثرات قلبی و عروقی ناشی از آلودگی هوا مقابله کند. آلودگی هوا نیز منجر به حمله قلبی، سکته مغزی و ریتمهای نامنظم قلبی می‌شود.
یافته های جدید که بر پایه ی پژوهشهای گذشته انجام شده نشان میدهد که روغن زیتون اصل اگر به عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف شود، میتواند سطح کلسترول خون، مقاومت به انسولین (که منجر به دیابت نوع دوم میشه) و التهاب رو بهبود بخشد.
مطالعات گزارش داده اند که این سس سالاد خوشمزه همچنین میتونه باعث ایجاد تغییرات مفید در ژنهایی که باعث بیماریهای قلبی می‌شوند، بدهد و همچنین از سرطان جلوگیری کند.
چرا روغن زیتون بیش از حد برای قلب مفید است؟
در مطالعه PNAS با حمایت بنیاد قلب بریتانیا، محققان تجزیه و تحلیل کردند که ترکیب چربی های اشباع نشده (مانند آنهایی که در روغن زیتون، آجیل و آواکادو وجود دارد) با سبزیجاتی که حاوی مقدار زیادی نیترات هستند (کاهو،کرفس، تره، شاهی، کاسنی فرنگی و کلم چینی) روی بدن تاثیرات محافظتی دارند.
این یافته ها به توضیح مطالعه ی بزرگ سال ۲۰۱۳ که در مجله پزشکی انگلستان منتشر شد و نشان داد که مکمل رژیم غذایی با روغن زیتون و یا آجیل میتواند خطر حمله ی قلبی، سکته مغزی، یا مرگ ناشی از علل قلبی و عروقی را تا ۴۶ درصد کاهش دهد کمک کند( Amy Doneen، مدیر مرکز پزشکی حمله قلبی و مغزی در واشنگتن )
این بررسی شامل ۷۴۴۷ شرکت کننده بود که به طور تصادفی از یکی از سه رژیم غذایی زیر پیروی کنند: رژیم غذایی با مکمل روغن زیتون، رژیم غذایی با مکمل آجیل، رژیم غذایی کم چرب.
به گفته ی ” Doneen”: در حالی که برخی چالشها و نگرانیها در مورد اثرات چربی های اشباع نشده در پوشش رگ خونی وجود دارد، بی خطر ترین رژیم غذایی برای اکثریت قریب به اتفاق بیماران شامل چربی های سالم، از جمله روغن زیتون، روغن ماهی و آواکادو در رژیم غذایی همراه با سبزیجات سبز میباشد که به سالم نگه داشتن سرخرگ ها کمک میکند.
روغن زیتون باعث بهبود رگ های خونی میشود
در مطالعه جدید دیگر، داوطلبان سالم دیگری به طور تصادفی به مدت ۴ هفته، هر روز روغن ماهی یا روغن زیتون دریافت کردند و گروه دیگر بدون مکمل غذایی مورد آزمایش قرار گرفتند، تمام شرکت کنندگان در یک محیط کنترل شده تحت تاثیر ذرات محیط (موجود در آلودگی هوا) قرار گرفتند.
پس از آن اولتراسوند برای اندازه گیری اتساع واسطه جریان شریان استفاده شد، یکبار بلافاصله و یکبار هم ۲۰ ساعت بعد. گروهی که روغن ماهی استفاده کرده بودند و گروه کنترل شده هر دو کاهش قابل توجهی در اتساع جریان نشان میدادند، این نشان میدهد که هوای آلوده عملکرد رگ خونی را دچار اختلال میکند.
گروهی ک�� روغن زیتون استفاده کرده بودند با اینکه هیچ کاهش قابل توجهی در اتساع نشان نداده بودند اما مکمل مفیدی برای حفاظت از اثرات نامطلوب بر سرخرگ ها بودند. این گروه همچنین یک افزایش در مقدار پلاسمینوژن بافتی رونشان میداد، پروتئینی که موجب شکستن لخته شدن خون میشود و امراض دیگر خونی رو بهبود میبخشد.
این یافته ها نشان میدهد که مصرف روغن زیتون ممکن است به عنوان یک دیوار دفاعی طبیعی در برابر خطرات حمله قلبی پس از تماس های مضر کمک کند.” Doneen” ادامه میدهد: اگرچه بسیاری از مردم فکر می کنند که یک حمله ی قلبی زمانی رخ میدهد که یک شریان با پلاگ مسدود شده باشد اما در واقع بیش از ۲۰ سال تحقیقات نشان میدهد که عامل اصلی انسداد شریان لخته خون میباشد.
بیشترین سکته های مغزی نیز با لخته شدن خون ایجاد میشه، بنابراین افزایش از بین برنده ی لخته (که به طور گسترده ای به عنوان تهدید سکته مغزی است) میتواند در از بین بردن لخته های خونی که علت اصلیشان آلودگی هواست موثر باشد. بنابراین ریسک سکته مغزی و قلبی را کاهش میدهد.

منبع: نوین زی

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه